Kane räddade poäng för Tottenham mot Arsenal

Publicerad 2019-03-02

Tottenham var illa ute mot Arsenal.

Då tilldömdes en offsidestående Harry Kane en straff efter klumpigt försvarsspel.

Spursanfallaren var säkerheten själv och räddade poäng åt hemmalaget.

Senast i onsdags blev Tottenham nollat mot Londonkonkurrenten Chelsea utan att ha skjutit ett avslut på mål. I lördagens Londonderby mot Arsenal såg det länge mörkt ut, trots spelövertag.

Efter Aaron Ramseys ledningsmål i den första halvleken delade de bägge lagen chanser, men det var Tottenham som förde spelet. Om det inte vore för en makalös dubbelräddning av Arsenalmålvakten Bernd Leno i slutet av den första halvleken så hade Tottenham med stor sannolikhet vunnit den här matchen.

Straff – eller offside?

Länge såg det ut att Ramseys mål skulle bli matchens enda. Men i den 74 minuten tilldömdes Tottenham en straff efter klumpigt försvarspel av Shkodran Mustafi på en frispark när han satte axeln i ryggen på Harry Kane som tappade balansen och föll.

Tottenham anfaller, som såg ut att vara offside när fisparken slogs, placerade enkelt in den och kvitteringen var ett faktum.

Straff igen

Arsenal skulle sedan få en chans att avgöra. Pierre-Emerick Aubameyang kom fri och revs ner i straffområdet och även bortalaget fick en straff.

Arsenalanfallaren tog själv hand om straffen som Tottenhammålvakten Hugo Lloris räddade.

– Den här matchen var lite galen. Det hade kunnat slutat 2–1 till båda lagen, men det är en bra poäng för oss efter en dålig start på en tuff vecka, säger straffräddaren till BT Sport.

Precis i slutskedet av matchen fick Arsenalspelaren Lucas Torreira syna det röda kortet efter en våldsam tackling mot Tottenhams Danny Rose.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se