Jättevändning – stormar mot Premier League

Publicerad 2018-12-23

Leeds stod för en drömvändning mot Aston Villa och gick upp i serieledning i Championship.

En av hjältarna? Pontus Jansson, som knoppade in kvitteringen.

”Man måste ju bara älska att vinna matcher!”, twittrar svensken efter den sensationella segern.

Den engelska klassikerklubben har en fin svit bakom sig med fem raka segrar i ligan.

Mot Aston Villa gick det tyngre.

Imponerande vändning

Laget låg under med 0–2 i paus, men repade mod och stod för en jättevändning i den andra halvleken.

Jack Clarke reducerade till 1–2 i den 56:e minuten och sedan var det dags för Pontus Jansson.

På en fin hörna från Pablo Hernández nådde den svenske mittbacken högst mot tre (!) Villa-försvarare – och satte kvitteringen i bortre hörnet.

Målet var Janssons andra för Leeds i år.

Avgjorde med matchens sista spark

Och de gulblåa var inte färdiga där. Med matchens absolut sista spark kunde Kemar Roofe ordna tre poäng och serieledning för Jansson och hans lagkamrater.

– När man gör ett avgörande mål så sent är det svårt att analysera matchen. Vi var otroligt glada, nästan för glada, säger Leeds tränare Marcelo Bielsa till Yorkshire Evening Post efter matchen och fortsätter:

– Vi var otroligt ambitiösa och förutom de första 15 minuterna i varje halvlek tyckte jag att vi spelade bra. Vi förtjänade att vinna.

”Gjorde sin grej”

Svenske Jansson har haft ett lyckat år och gjort flera framträdanden i Blågult.

I Yorkshire Evening Post belönas Jansson med en åtta av tio i betyg för sin insats.

”Satte kvitteringen och var stark. Gjorde sin grej och tog bort varje boll i eget straffområdet”, skriver tidningen.

27-åringen själv var nöjd efter matchen.

”Man måste bara älska att att vinna matcher!”, twittrade Jansson ut i versaler efter triumfen.

Leder ligan

Den för dagen avstängde försvararen Barry Douglas vädrade också sin glädje på mikrobloggen.

”Det här är vad lagsammanhållning handlar om, att aldrig ge upp, så stolt över killarna. Och till alla fans: ha en trygg resa hem”, skriver han.

Nu stormar Leeds mot Premier League, och leder Championship, en poäng före Norwich.

Nästa hinder för Jansson och Leeds är Blackburn, som laget möter på hemmaplan på annandagen.