Strikta krav: ”Måste skicka bilder på vågen”

avEmil Eiman Roslund

Publicerad:

Många fotbollsproffs måste jobba hemifrån.

Och behålla sin fysiska form.

Nu avslöjar Leeds stjärna hur tränare Marco Bielsa kontrollerar spelarna under uppehållet.

– Vi måste skicka bilder på vågen varje dag, säger Patrick Bamford.

Allt ligaspel i England är uppskjutet till 30 april med anledning av coronaviruset, inget av de stora lagen har gemensamma träningar utan spelarna måste på egen hand se till att de är i tillräckligt bra skick. Hemmagym och utmaningar har varit vanliga syner från deras sociala medier-konton.

Leeds leder Championship efter 37 av 46 omgångar och efterlängtad uppflyttning till Premier League finns inom räckhåll, något klubben inte vill slarva bort under pausen. Anfallaren Patrick Bamford berättar för BBC vad han och resten av laget har för krav på sig från tränare Marco Bielsa.

– Klubben ber om bilder, och har sagt åt oss att köpa en särskild våg. Vi ska kliva upp på den, ta bild på hur mycket vi väger och skicka det varje morgon, förklarar Bamford.

”Svårt behålla form”

– Vi har också laddat ner en löpningsapp som registrerar all löpträning. Så att klubben kan ha koll på hur långt vi springer och hur snabbt vi springer.

Engelsmannen berättar att det är en knepig tillvaro då datumet lagen förhåller sig till för omstart kan ändras igen.

– Klubben har varit lysande som hjälpt oss med träningsprogram. Det svåraste är att behålla formen, man gör sig redo för något men man vet inte när man ska vara redo för match.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM