Lukaku avgjorde med första målet i United-tröjan

Publicerad 2017-07-18

Han värvades från Everton för drygt 800 miljoner.

I natt gjorde Manchester Uniteds jättevärvning Romelu Lukaku, 24, sitt första mål för klubben.

Zlatans ersättare satte 2–1-målet som innebar seger i försäongsmötet mot Real Salt Lake.

– Jag sa till honom att jag älskar allt han gör, säger José Mourinho på presskonferensen efteråt.

De började på bänken i 5–2-krossen mot LA Galaxy. Men i natt fick både Romelu Lukaku och Victor Nilsson Lindelöf, som hyllades efter sin debut i Manchester United senast, göra sin första match från start.

Men Manchester-laget fick en tung inledning på matchen, i den 23:e minuten tog hemmalaget ledningen genom Luis Silva efter att Phil Jones inte alls hängt med i sin löpning.

United svarade dock snabbt.

”Inte viktigt för mig”

Henrich Henrich Mchitarjan kvitterade i den 29:e minuten innan Lukaku, snyggt framspelad av just Michitarjan, rundade Salt Lakes målvakt och satte 2–1.

– Härligt för honom, men det är inte viktigt för mig, säger Mourinho på presskonferensen om att Lukaku blev målskytt.

– När han kom för att dricka vatten, innan målet, sa jag till honom; ”jag älskar allt du gör på planen, oroa dig inte för målen”. Han jobbar för laget, håller bollen och pressar bra. Jag gillar allt han gör. Han är en toppanfallare.

Möter Manchester City

Inför andra halvlek byttes Lindelöf ut – tillsammans med resten av startevlan. Svensken får en sexa i betyg för sin instats av Manchester Evening News: ”En mer tillbakadragen insats av svensken som såg mer bekväm ut i trebackslinjen mot LA Galaxy senast”

I den andra halvleken fick både Juan Mata och Matteo Darmian kliva av med skadekänningar, dessutom fick United Antonio Valencia utvisad.

Natten till torsdag väntar det första riktiga kraftprovet för Victor Nilsson Lindelöf och United – derby mot Manchester City i Houston.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)