Sauls hattrick tog Spanien till final i U21-EM

”Gli Azzurri” lyckades kvittera mot Spanien med en man mindre.

Då släckte Saul Niguez italienarnas hopp – och slog till med ett hattrick.

Nu väntar Tyskland i final i U21-EM.

På förhand rankades Saul Niguez som en av U21-EM:s absolut största stjärnor.

I kvällens semifinal mot Italien visade han varför.

Atletico Madrids mittfältare slog inte till en, två – utan tre gånger om i tungviktsmötet och skickade Spanien till final i Polen.

Efter en mållös första halvlek placerade 22-åringen vackert in ledningsmålet till 1–0 bakom en chanslös Gianluigi Donnarumma.

Fick drömträff

När sedan Roberto Gagliardini strax därefter drog på sig sitt andra gula kort såg det nattsvart ut för Italien. Då, i den 62:a minuten, tog Federico Bernardeschi hand om bollen efter en frispark, drev den långt fram till straffområdet och skickade in kvitteringen.

Men lika fort som ”Gli Azzurri” fick tillbaka sitt hopp om en finalplats – lika fort försvann den.

Bara tre minuter efter kvitteringen klev Saul fram ånyo och dunkade in 2–1 från långt avstånd med vänstern efter en drömträff.

Hyllas av förbundskaptenen

Med kvarten kvar att spela fullbordades sedan spelarens hattrick när han efter fint förarbete från Marco Asensio slog in 3–1 i straffområdet på ett tillslag.

– Saul spelade väldigt bra. Han har spelat på toppnivå under lång tid nu i sin klubb, med oss och med seniorlandslaget. I den här positionen (offensiv mittfältsroll) ser han mer bekväm ut, säger förbundskaptenen Albert Celades till uefa.com och tillägger:

– Han har många kvalitéer, vilket alla som har följt Spanien känner till. Hungern han visar upp varje gång han spelar för oss är en njutning att se.

Nu är Spanien endast en match från guld i U21-EM. Enda hindret som återstår är Tyskland som tidigare under kvällen slog ut England på straffar.