Uppdaterad 2019-04-24 | Publicerad 2019-04-23

Tre poäng från titeln.

Barcelona tog ett stort steg mot ligasegern när de slog Alavés med 2–0.

John Guidetti blev inbytt med tio minuter kvar.

Det blev en skrällfri kväll på Estadio Mendizorrotza. Barcelona gjorde vad som förväntades när de gästade Alavés, vann med två mål och inkasserade tre poäng.

– Vi spelar väldigt bra i andra halvlek. Vi försökte bryta oss in i ytor, röra oss mer och skapa mer utrymme. Och då kom målen, säger Carles Aleñá - som blev målskytt - i Strive.

Kan bli klart i morgon

2–0 betyder att Barca har ligatiteln inom ett bekvämt räckhåll. De behöver tre poäng under de fyra avslutande matcherna för att säkra den spanska triumfen.

Noterbart är att saken kan bli klar redan i morgon. Om Atletico Madrid misslyckas med att vinna mot Valencia är titelstriden avgjord.

– Vi måste vänta och se vad Atletico gör. Men vi är väldigt glada nu, vi förtjänar att vinna titeln. Vi har varit det bästa laget, säger Aleñá.

Svensken byttes in

John Guidetti?

Han inledde på Alavés-bänken, trots mål i senaste matchen, och kom in med tio minuter kvar.

Svensken hann täcka lite löpmeter och delta i ett par offensiva kombinationsspel, men han och Alavés gick alltså mållösa.

Alla matcher i Serie A och La Liga sänds på strivesport.com (79 kr/månaden)