Ängelholm överraskade mot Norrköping

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-28

Norrköping lyckades inte återta serieledningen i superettan från Gif Sundsvall som på tisdagen slog Trollhättan. Trots att man tog emot tian Ängelholm var det gästerna som vann med 1–0 sedan Björn Westerblad gjort mål i mitten av andra halvlek.

Björn Westerblad.

Efter 13 matcher är Norrköping två poäng bakom ledande Gif Sundsvall och riskerar att passeras av Degerfors som möter Öster på onsdagen.

Ängelholm har nu slagit topplagen Sundsvall och Norrköping på fyra dagar och tagit tre raka segrar. Plötsligt är man åtta, bara fyra poäng bakom Norrköping.

I den täta tabellmitten vann Syrianska borta mot Jönköpings Södra efter att Suleyman Sleyman gjort matchens enda mål.

Nian Örgryte hade 2–0 mot elvan Brage i Borlänge efter mål av David Leinar på nick och Björn Anklev med en chipp. Men på de sista dryga tio minuterna kvitterade Brage till 2–2 sedan Daniel Åkervall gjort sitt sjunde mål i år och Johan Eklund sitt sjätte, det senare ett inlägg som målvakten i Örgryte tappade in i mål.

Elvan Brage har 17 poäng men det är bara åtta poäng upp till ettan Gif Sundsvall.