Patrik Haginge gjorde sitt bästa för att hålla sitt löfte.

Men inget kan stoppa Sebastian Rajalakso.

Mot Örebro kom femte fullträffen.

– Det börjar bli sjukt nu. Det var kul att få in den. Viktigt att vi fick med oss en poäng, säger han till TV 4 Sport.

Sannsagan bara fortsätter. Mot Örebro fick Sebastian Rajalakso vänta i lite drygt en timme innan han fick chansen och då tog Djurgårdens succéförvärv den. Efter en hörna vann lagkaptenen Markus Johannesson fram bollen till Rajalakso strax utanför straffområdet. 19-åringen tvekade aldrig utan klippte till med en ytterskruv som i en båge böjde sig bort från Peter Westman i Örebro-målet och in vid målvaktens vänstra stolpe. Ett klassmål.

– Det var något nytt. Jag ville testa på det där, säger han om yttersidan.

Tauers ersättare hade det jobbigt

Då hade Djurgården greppet om matchen efter en första halvlek som hemmalaget dominerade och då de också tidigt tog ledningen. Via högerkanten, där Rajalakso och Jan Tauers ersättare Per Johansson hade det lite jobbigt i defensiven, kunde ÖSK skapa flera goda chanser. Därför var det ingen överraskning när Magnus Kihlberg fick fram bollen till Kristoffer Näfver som sköt 1–0 på en passning snett inåt bakåt. Då hade det bara gått sju minuter.

Haginges löfte sprack

Resten av den första halvleken tillhörde i mångt och mycket Örebro, men Djurgården slet sig in i matchen och i den andra halvleken var gästerna det bättre laget. Till slut kom alltså kvitteringen och nu har Sebastian Rajalakso gjort mål i fem matcher i rad. Patrik Haginge hade lovat att Rajalakso skulle gå mållös från matchen och han gjorde länge sitt bästa. Men Rajalakso fick sista ordet även om Haginge knappast kan lastas för målet.