Graham Potter fick ingen drömdebut på tränarbänken.

Chelsea tappade poäng hemma mot RB Salzburg och är nu illa ute i gruppspelet i Champions League.

– Slutresultatet var en besvikelse, säger Potter till BT Sport.

Efter inställda ligaomgångar var det dags för Graham Potter att göra sin första match som tränare för Chelsea.

Hans första halvlek blev 45 mållösa minuter mot RB Salzburg i Champions League men det var ändå en halvlek som lovade mer.

Hyllas – eller pikas?

”Mållöst på Stamford Bridge men Chelsea har dominerat och haft många målchanser. Det är imponerande hur snabbt Potter har förvandlat dem till Brighton”, skriver Gary Lineker på Twitter i halvtid.

Fotbollsikonens ord kan tolkas både som en hyllning och en liten pik. Potters förra lag dominerade ofta sina matcher men hade också svårt att förvalta målchanserna.

I början av den andra halvleken kom till sist en målchans som Raheem Sterling tog tillvara på. Sterling fick bollen av Pierre-Emerick Aubameyang utanför straffområdet och placerade in 1–0 i det bortre hörnet.

PLUS: CL-panelen: Så slutar gruppspelet

Nytt poängtapp

Det blev ändå en ny missräkning för Chelsea i Graham Potters första match. Junior Adamu förvaltade läget när Thiago Silva missade i försvarsspelet och RB Salzburg fick med sig 1–1 från Stamford Bridge.

– Det är omöjligt att kontrollera en match under 90 minuter och i perioden när vi inte gjorde det så bra gjorde de mål, säger Graham Potter till BT Sport.

Chelsea har endast en poäng efter sina två första CL-matcher. RB Salzburg har två.

– Slutresultatet var en besvikelse men jag tycker att grabbarna verkligen gav allt. Vi anföll bra men saknade det sista lilla i den första halvleken och de försvarade sig bra, säger Graham Potter.