PSG: ”Vi var inte värdiga i kväll”

Publicerad 2017-03-09

BARCELONA. Efter det historiska nederlaget på Camp Nou famlade Paris Saint-Germain efter förklaringar, medan Barcelona firade en av sina största triumfer.

– Vi gav dem matchen från första stund. Det råder begravningsstämning nu, säger PSG-försvararen Thomas Meunier efter kölhalningen i Barcelona.

Paris Saint-Germain hade, utan att överdriva, saken helt i egna händer när de kom till Barcelona för att plocka hem kvartsfinalplatsen. Med 4–0 från första mötet med katalanerna skulle den största upphämtningen i Europacupernas historia krävas för att Barça skulle ta sig vidare.

Målen gav Barcelona hopp

Efter två minuter fick Luís Suárez in 1–0 och Barcelona började tro.

Vid 3–0 en bit in i andra halvlek var spänningen påtaglig på Camp Nou, men i matchens 62:a minut såg Edinson Cavani ut att bli Barcelonas baneman när han dundrade in 1–3 för PSG. I det läget behövde hemmalaget göra tre mål för att gå vidare.

En halvtimme senare fick Sergi Roberto en fot på en Neymar-frispark och såg bollen nudda nät bakom Kevin Trapp i PSG-målet och 6–1 var ett faktum.

De dryga 96 000 åskådarna på Camp Nou exploderade i glädjescener och på planen uppstod ett firandets anarki. PSG:s spelare föll samtidigt ihop när den otänkbara mardrömmen till slut hade slagit in.

”Det är oacceptabelt”

Någon timme efter matchen försöker högerbacken Thomas Meunier sätta ord på genomklappningen:

– Det är svårt. Vi gjorde enormt mycket misstag, trots att vi hade allt i egna händer. Vi gav dem matchen från start, vi kan bara vara arga på oss själva. Vi var dåliga. Jag tror att vi var rädda på förhand, målen vi släppte in är oacceptabla. Vi var inte värdiga i kväll, det råder begravningsstämning här, förklarade Meunier.

Resultatet var inte utan kontroversiella inslag. PSG:s president Nasser al-Khelaifi anser att hans lag blev blåsta på två straffar, samtidigt som Luís Suárez fall som föranledde Barcelonas andra straff, var mycket överdrivet.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se