Vändningen: Tyska tidningens ursäkt till Forsberg

avErik Karlsson

FOTBOLL

Tyska tidningen Bild hävdade att Emil Forsberg skrikit ”Fuck off” till tränaren två gånger när han bänkades mot Bayern München.

Men nu backar tidningen från uppgifterna.

För Sportbladet berättar tidningen att ”Fuck off”-uppgifterna var felaktiga och att man bett om ursäkt till både klubben och Emil Forsberg.

Det var i måndags som italienska sajten calciomeracato skrev att Emil Forsberg var i bråk med sin tränare Ralph Hasenhüttl och att han ville bort från klubben.

Något som Emil Forsberg tydligt dementerade när han möte pressen efter landslagets träning igår.

– Nej, jag har en fantastisk relation till tränaren, vi har inte haft något bråk. Jag är inte den som bråkar heller, vi har alltid haft en bra relation. Sen att det spekuleras för att jag inte spelar, det är så det är, säger han.

Bad om ursäkt efter uppgifterna

Men tyska Bild, som normalt sett har bra insyn i Bundesligaklubbarna, rapporterade om en annan bild av läget.

Enligt deras uppgifter skulle det ägt rum ett bråk inför mötet med Bayern München när Forsberg fått beskedet att han skulle börja på bänken. Svensken ska då, två gånger, ha skrikit ”Fuck off” till den tyske tränaren.

Men under onsdagsmorgonen ändrades rubriken från ”Forsberg förolämpade Hasenhüttl” till ”Kommer Leipzig-stjärnan provocera bort en flytt?” och plötsligt fanns inte uppgifterna om utbrottet med i texten.

När Sportbladet varit i kontakt med skribenten berättar han att tidningen fått felaktiga uppgifter från den stängda träningen. En diskussion ska ha funnits men Forsberg ska aldrig ha skrikit ”Fuck off”.

Längst ner i artikeln står nu en rättelse:

”Bild hade i en tidigare version av denna artikel rapporterat att Forsberg ska ha skrikit ”Fuck off” två gånger. Denna information grundades på ett missförstånd. Vi ber om ursäkt för det”.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM