Helsingborg vann mot Gais – hänger på i toppen

Publicerad 2018-05-08

Helsingborg hänger på i superettans toppstrid.

På tisdagskvällen slog man Gais på hemmaplan med 2–1.

Stor matchvinnare blev Mamudo Moro med sina två mål.

Det var något av en måstematch i superettan under tisdagen när Helsingborg tog emot Gais. Inför mötet hade lagen gått två respektive tre matcher utan en trepoängare och en seger var välbehövlig för att hänga på i toppen.

Och efter en jämn match så blev det hemmalaget som tog full pott. Matchvinnare blev Mamudo Moro med sina två mål.

Wede utbytt skadad

Nyförvärvet från Mjällby inledde målskyttet redan i den andra minuten när han på ett inspel från Andri Runar Bjarnason stoppade fram skallen och styrde in 1–0.

Men släkten är som bekant värst och i den 28 minuten var gästerna i kapp efter att Carl Wede tryckt in 1–1.

Fyra minuter efter kvitteringen fick samme Wede lämna planen. I en otäck krock med hemmalagets Carl Johansson blev Gaismittfältaren liggande och efter några minuter även utburen på bår.

HIF ny fyra

Med timmen spelad gjorde Mamudo Moro det matchavgörande 2–1-målet och trots flera bra kvitteringschanser stod sig resultatet tiden ut.

I och med segern går Helsingborg nu upp på en fjärdeplats i tabellen med en match mindre spelad än sina toppkonkurrenter. Gais ligger efter sex omgångar på åttondeplats.