Felipe Anderson hjälte i West Hams seger

Vinst mot Southampton efter två mål på fem minuter

Lagom till årsskiftet är Felipe Andersons målform anmärkningsvärt stark.

I mötet med Southampton gjorde West Ham-spelaren två mål på fem minuter.

Det innebär att han nu har gjort sju mål på de senaste nio ligamatcherna.

Effekten av Southamptons tränarbyte höll inte i sig när West Ham besökte St Marys Stadium.

Österrikaren Ralph Hasenhüttl fick se sitt lag besegras, trots att det att var ”Saints” som spräckte nollan efter 50 spelade minuter. En stökig situation framför mål ledde fram till att Nathan Redmond lyckades få in bollen bakom målvakten Łukasz Fabiański.

Glädjen varade inte länge. Endast tre minuter senare slog nyförvärvet från i somras, Felipe Anderson, till när han drog in kvitteringen. Knappt hade bollen rullats igång igen innan West Ham fick en kontringsmöjlighet varpå Anderson gjorde sitt andra mål för kvällen till 2–1.

Tia i skytteligan

Det var 25-åringens sjunde mål den här säsongen. Tilläggas bör att hans första kom i West Hams öppningsmatch i augusti – resten under de senaste nio matcherna.

Därmed ligger Anderson nu på en tionde plats i skytteligan, fem bakom ledande Pierre-Emerick Aubameyang, Arsenal. West Ham klättrar i och med segern upp på en nionde plats i Premier League-tabellen.