Fjärde raka segern för Kristianstad

Publicerad 2018-09-15

Kristianstad befäster sin plats som fyra i damallsvenskan efter en klar seger mot jumbon Kalmar.

Amanda Edgren bäddade för fjärde raka vinsten med två supersnabba mål. 25-åringen fixade 1–0 på nick i den femte minuten och 2–0 tre minuter därpå. Rita Chikwelu, som assisterade fram till hemmalagets första mål, satte sedan 3–0 i den 17:e minuten.

Uppförsbacken var därefter stor för Kalmar som bara lyckats samla på sig tre poäng under säsongen. Matchen slutade 4–0, efter att 15-åringen Evelina Duljan gjorde sitt första mål i damallsvenskan med fem minuter kvar av matchen.

Kristianstad, som inte förlorat på hemmaplan på hela säsongen, är nu hack i häl på topptrion, Göteborg FC, FC Rosengård och Piteå, i tabellen med en match mer spelad och två poäng upp till serieledning.

För Kalmar var det 14:e raka förlusten, den 16:e totalt.