VNL: ”Folk gör det större än vad det är”

avPer Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf nobbade medierna.

Nu förklarar de varför.

– Jag tycker att folk har gjort det större än vad det är. Ni försöker alltid hitta något att skriva om, säger ”Vigge”.

Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf bojkottade medierna under den senaste landslagssamlingen. Spelarna påstod vara besvikna över svensk press negativa skriver gällande deras prestationer i klubblagen. I dag höll de pressträff med Sveriges landslag, men inte i den mixade zonen – utan uppe på ett podium likt Zlatan Ibrahimovic brukade göra – där de förklarade varför de inte velat ställa upp.

”Måste tänka på mig själv”

– Jag kan svara, för jag har svarat på den frågan flera gånger innan. Jag pratade inte med medierna under VM alltid heller, för jag vill fokusera på min fotboll. Och jag har haft en intervju med Viasat där jag förklarade varför, säger han och fortsätter:

– Jag måste tänka på mig själv och vad som är bäst för mig. Men medierna försöker alltid hitta något att skriva om. Ni försöker alltid det.

”Ville fokusera på landslaget”

Robin Olsen är inne på samma linje som sin lagkamrat.

– Det handlade om att jag bytte klubb i somras. Under den första landslagssamlingen efter det så visste jag såklart att de flesta frågorna skulle handla om klubben i det läget. När jag kom till landslaget så ville jag fokusera på det till 120 procent. Därför valde jag att fokusera på matcherna fullt ut.

Janne: ”Inte mitt ansvar”

Janne Andersson? Han menar sig inte ha något ansvar för spelarnas mediekontakter.

– Det är inte min idé att vi ska sitta och prata med medierna. Jag tycker att det är bra med en öppenhet, det är en av mina ledstjärnor, men framför allt har förbundet en mediapolicy. En av våra ledstjärnor i landslaget är att vi har en öppenhet och en respekt för medierna, säger han och fortsätter:

– Alla sportsliga ledstjärnor är mina, men det är övriga tar landslagschefen hand om. De hanterar frågorna vid sidan om det sportsliga.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM