Mittfältaren ut på bår i Arsenal-segern

Publicerad 2018-04-22

Arsenal besegrade West Ham på Emirates med 4–1.

Men det var en seger med smolk i bägaren.

Mittfältaren Mohamed Elneny råkade ut för en otäck skada och fick lämna matchen utburen på bår.

Första halvleken mellan Arsenal och West Ham slutade mållöst. Men resultatet överspeglades av en otäck situation i slutet av halvleken. Arsenal-mittfältaren Mohamed Elneny gick upp i en luftduell med Mark Noble och vred i situation till foten. Mittfältaren skrek ut sina smärtor och fick sedan lämna matchen utburen på bår.

– Det ser väldigt obehagligt och otäckt ut när foten vrider sig när han landar. Det är väl i bästa fall ligamentskador men vi får vänta och se, säger Erik Niva i Viasatstudion.

Elneny bars ut på bår i tårar och vill det sig riktigt illa kan egyptiern missa VM i Ryssland senare i sommar.

Monreal gav Arsenal ledningen

I början av den andra halvleken tog hemmalaget ledningen. På en hörna avslutade Nacho Monreal med en volley fram till 1–0. Spanjorens femte ligamål den här säsongen.

Gästande West Ham som kämpar för att säkra kontraktet svarade kort därefter. Marko Aurnatovic, framspelad av Manuel Lanzini, avslutade kliniskt bakom Ospina i Arsenal-målet.

Men det var ändå Arsenal som skulle avgå med segern. Med tio minuter kvar skickade Aaron Ramsey in 2–1 och bara minuter senare stängde Lacazette butiken helt efter ytterligare två sena mål.

Arsenal ligger i och med segern kvar på sjätte plats i tabellen. West Ham har alltjämt sex poäng ner till nedflyttningsstrecket.