Poängtapp mot nästjumbon Middlesbrough – och en ny skada på Sergio Agüero.

De flesta räknade nog med att Manchester City skulle utmana både om Premier League-titeln och Champions League-titeln när man plockade in världens mest eftertraktade tränare Pep Guardiola.

Men icke.

”The Citizens” åkte ut i CL-kvartsfinal mot Monaco och slåss nu med näbbar och klor för att komma topp fyra i ligan.

På söndagen fick man en jättechans att skapa en lucka ner mot jagande stadsrivalen Manchester United, som ”bara” fick 1-1 hemma mot Swansea.

Då kom i stället ett poängtapp – mot nästjumbon Middlesbrough.

Billig straff

Förre City-spelaren Álvaro Negredo satte 1-0 till Middlesbrough i den 38:e minuten, men i den 69:e minuten kvitterade Sergio Agüero från straffpunkten efter att Leroy Sané gått omkull – till synes enkelt – i offensivt straffområde.

– Det är absolut inte straff i mina ögon, säger experten Bojan Djordjic i C More.

Linkade av

I den 77:e minuten satte Calum Chambers 2-1 till hemmalaget men i den 85:e minuten kunde i alla fall Gabriel Jesus ordna en poäng för City med sitt första mål sedan skadecomebacken.

Men i den 92:a minuten kom nästa smäll för City.

Då tvingades Sergio Agüero linka av med vad som såg ut att vara smärtor i ljumsktrakten.

– Vi får se hur allvarligt det är. Han sa undersökas i morgon men klart är att han har någon typ av skada, säger tränaren Pep Guardiola.