Publicerad 2019-05-15

I en kvart såg det ut som ett lysande avsked.

Men Alexander Isaks två assist mot Ado den Haag följdes av två galna ingripanden av hans lagkamrat Damil Dankerlui.

Efter det röda kortet släppte Willem II in fyra mål.

2 februari startade Alexander Isak sin första match för Willem II och drygt tre månader senare var det dags för sista matchen innan lånet rinner ut och svensken förväntas flytta vidare. Avskedsföreställningen för publikfavoriten var borta mot mittenrivalen Ado den Haag.

Isak öppnade piggt. Han spelade fram till Damil Dankerluis ledningsmål efter en kvart. I början av andra halvlek transporterade han bollen på egen hand över planen och hittade Vangelis Pavlidis som pangade in 1–2. De två framspelningarna utgjorde svenskens 19:e och 20:e poäng (13 mål och 7 assist) på 17 matcher – så länge den första räknas (i skrivande stund är den poängen inte officiell).

Fem mål på en halvtimme

Om Isak skulle lämna som hjälte?

Långt, långt i från.

Med 20 minuter kvar, i ställning 2–2, rusade Damil Dankerlui fram och närmast volleybollblockade en frispark. Gult kort. På nästa frispark upprepade han sin okonventionella försvarsmetod, fick en andra varning, orsakade straff och visades ut.

Med tio man på plan var Willem II chanslöst. Ado den Haag vräkte in fyra bollar och vann med 6–2.

Ryktas till Anderlecht

För Isak slutade karriärens hittills bästa period i moll, men 19-åringens stabila poängproduktion har öppnat dörrarna för andra klubbar. Han tillhör fortsatt tyska Dortmund, som enligt uppgifter till Expressen kräver att Willem II ska betala anfallarens årslön på omkring 20 miljoner kronor för att få förlänga lånet. Det ska holländarna inte ha råd med.

I stället ryktas Alexander Isak, som fick sitt genombrott i AIK, vara på väg till belgiska Anderlecht.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se