Första matchen som HIF-tränare sedan november 2016.

Då blev det förlust för Henke Larssons Helsingborg.

IFK Göteborg

Henke Larsson är tillbaka vid sidlinjen med ett Helsingborgs IF-emblem på bröstet. Bara fyra dagar efter att han presenterades som Per-Ola Ljungs ersättare skulle Larsson ställa ut en startelva till träningsmatchen mot IFK Göteborg.

20-årige engelsmannen Noel Mbo, som endast gjort ett inhopp i allsvenskan under våren, gavs chansen att starta på den ena ytterpositionen. Ingen utdelning för honom under de 45 minuter han fick spela, men i första halvlek var det en ytter i motståndarlaget som lyckades desto bättre.

Kharaishvili målskytt

I den 25:e minuten letade sig en fin djupledsboll fram till Giorgi Kharaishvili som löpte smart mellan försvararna och chippade sedan över en utrusande Kalle Joelsson i HIF-målet.

Blåvitt hade flera fina chanser före halvtidsvilan utan resultat, medan Helsingborgs Adam Eriksson hade ett skott i ribban på Österås IP i Hässleholm.

I paus kom ett glädjande besked för Helsingborg och Henke Larsson. Mittbacksgeneralen Andreas Granqvist, som missade de tre avslutande allsvenska omgångarna före uppehållet plus Sveriges två senaste EM-kvalmatcher på grund av magmuskelskada, kan snart göra comeback.

– Planen är att vara tillbaka på fredag, säger han i HD-sportens sändning och syftar på allsvenska matchen mot Örebro den 28 juni.

”Gav inte Helsingborg tid”

Men direkt efter paus kom 2–0 till Göteborg. Efter en handssituation med Fredrik Liverstam i straffområdet satte Robin Söder övertygande skottet från elva meter.

– Det känns som vi fick ut väldigt mycket, och gav inte Helsingborg så mycket tid med bollen, säger Robin Söder i Göteborgs-Postens sändning.

Söders mål blev även det sista i träningsmatchen. 2–0-seger för Blåvitt och förlust alltså för Henke Larsson i tränaråterkomsten i Helsingborg.

Nästa fredag, den 28 juni, spelas den första tävlingsmatchen för Henkes HIF som ställs mot Örebro på bortaplan, då kanske med Granqvist i startelvan.