Utspelet efter satsningen: ”Måste vara rött kort”

Publicerad 2017-08-27

Idrissa Gueye blev varnad tidigt i förlustmatchen borta mot Chelsea efter en tuff satsning på Cesc Fabregas.

Men frågan är om det inte skulle ha varit en annan färg på kortet?

– Det klart att det måste vara rött kort, konstaterade Erik Niva i Viasats Studio.

Vid ställningen 0–0 efter knappa tio minuters spel satsade Evertons mittfältare Idrissa Gueye med full kraft i en duell mot Chelseas Cesc Fabregas, som precis var tillbaka i spel efter att ha avtjänat sin avstängning efter utvisningen i premiären mot Burnley, på mittplan.

Tacklingen – med sträckt ben – tog illa på spanjoren som fick ont i vaden.

Senegalesen fick således syna det gula kortet av rättskipare Jonathan Moss, men blev kvar på planen matchen ut.

Fabregas blev målskytt

Ett domslut som Erik Niva dömde ut i Viasats studio när reprisbilderna rullade.

– Jag tycker det är jätterött om man ser utifrån nuvarande bedömningsnivåer och konstaterar man att Gary Cahill och Cesc Fabregas fick sina röda kort förra gången på den här arenan (premiärmatchen) för den typen av sträckta bensatsningar, så är det klart att det måste vara rött kort. Det är ju inte så att huvuddomaren inte ser situationen och låter den passera. Han varnar ju och jag tycker det bara är felbedömt, säger Niva.

Tacklingen till trots reste sig Cesc Fabregas och blev hela matchens förgrundsfigur när han tryckte in 1–0 i den 27:e minuten efter ett väggspel med Alvaro Morata.

Crouch kvitterade

Landsmannen Morata utökade sedan ledningen till 2–0 strax före paus, ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Därmed inkasserade Londonlaget andra raka segern efter kallduschen mot Burnley för två veckor sedan.

På The Hawthorns spelade West Bromwich och Stoke 1–1 efter att Peter Crouch kvitterat för gästerna med knappa kvarten kvar av matchen efter att blivit inbytt bara minuter innan.

Dessförinnan hade Jay Rodriguez gett hemmalaget ledningen på en språngnick.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.