Real Madrid stormar mot ligatiteln.

Det blev 4–1 mot Celta Vigo – i en kaosartad match.

Iago Aspas visades ut för filmning, John Guidetti fick gult kort för protest – men blev också målskytt.

Det var inte bara Celta Vigos supportrar som hejade på sitt lag när Real Madrid kom på besök på onsdagskvällen. Hemma i tv-sofforna satt även Barcelonas fans och hoppades på en skräll.

Men Real Madrid tog – till slut – en enkel seger och har därmed kvar sitt tre poängs stora försprång på ”Barca” inför den 38:e och sista omgången.

Detta tack vare två nya mål av Cristiano Ronaldo.

Portugisen satte både 1-0 och 2-0 och passerar därmed Jimmy Greaves som den meste målgöraren totalt sett i Europas fem största ligor.

”Vansinnigt domslut”

Sen uppstod kaos.

I den 62:a minuten gick Iago Aspas omkull i straffområdet och hemmafansen trodde att Celta Vigo skulle få straff.

Men icke.

I stället fick Aspas sitt andra gula kort – för filmning – och visades ut.

– Det är ett vansinnigt dåligt domslut. Han måste visserligen inte blåsa straff i det läget, även om jag personligen tycker att det ska vara straff, men det är absolut ingen filmning, säger experten Martin Åslund i Viasat.

Guidetti målskytt

Känslorna svallade då över för Celta-spelarna och några minuter senare fick John Guidetti gult kort för protest.

Tre minuter senare skrev samme 25-årige svensk in sig i matchprotokollet – som målskytt.

Han sköt ett skott stom styrdes via Toni Kroos in i mål.

En skön revansch för Guidetti som haft för vana att göra mål i stormatcher (han har tidigare gjort mål både mot Barcelona och mot Atlético Madrid) men som blev stor syndabock i förra veckans Europa League-semifinal mot Manchester United genom att bränna ett jätteläge på tilläggstid.

Real Madrid vann till slut matchen med 4-1 efter mål av Karim Benzema och Toni Kroos.

”Vill bli mästare”

Slaget om ligatiteln avgörs på söndag klockan 20.00. Real Madrid möter då Malaga på bortaplan och en poäng räcker för att bli mästare.

– Men vi åker dit för att vinna matchen. Det är den inställningen vi har. Vi vet att Malaga är ett bra lag men vi är Real Madrid och vi vill bli mästare, säger Cristiano Ronaldo.