Drömläge för Atlético inför returen

Publicerad 2017-02-21

Atlético Madrid var hårt pressat i sin ledning på Bayarena.

Då kontrade Fernando Torres in 4–2 mot Bayer Leverkusen med fyra minuter kvar.

– Det där kan komma att bli ett direkt avgörande mål, säger Viasat-kommentatorn Anders Bjuhr.

Atlético Madrid har skaffat sig ett drömläge inför åttondelsreturen hemma mot Bayer Leverkusen.

Spanjorerna, finalister i fjol, tryckte in fyra baljor på Bayarena i Tyskland på tisdagen och har därmed satt kniven mot strupen på tyskarna.

Saúl Niguez rullade in 1–0 för Atlético efter 17 minuter, innan Antoine Griezmann utökade till 2–0 åtta minuter senare.

Men Leverkusen fick nytt hopp tack vare Karim Bellarabi – och Stefan Savic (!).

Självmål

Tidigt i andra styrde Bellarabi in reduceringen till 2–1 och även om Kevin Gameiro satte 3–1 på straff i 59:e, bjöd Savic in hemmalaget i matchen när han famlade in bollen i eget mål till 3–2 i 68:e.

Leverkusen avslutade sedan matchen med stort tryck mot Miguel Angel Moya i bortamålet – men utan utdelning.

I stället kunde Fernando Torres kontra in 4–2 och döda matchen.