Bärkroth tillbaka och målskytt

Publicerad 2016-02-06

Nicklas Bärkroth

Nicklas Bärkroth var spelsugen när han var tillbaka i Norrköpings startelva efter en skada.

Yttermittfältaren snurrade upp två försvarare på vägen fram mot sitt mål, och stod för matchens soloprestation mot Jablonec.

Nicklas Bärkroth fick en bristning i låret för några veckor sedan men var tillbaka tidigare än väntat när IFK Norrköping ställdes mot FK Jablonec i Athlantic cup i Portugal.

Bärkroth hade ett frisparksläge redan i den första halvleken, men målvakten räddade.

Istället var det Jablonec som kunde gå till pausvila med en 1–0-ledning mot ett reservbetonat Norrköping.

Drömdebut för 18-åringen

I den andra halvleken var det dags för Bärkroths fina soloprestation. Han snurrade upp två Jablonec-spelare längs kortlinjen, tog sig fram mot mål och sköt in 1–1.

Norrköping kunde kort därefter ta ledningen genom den debuterande 18-åringen Adin Bukva.

Men det var tjeckerna som drog det längsta strået, 2–2 kom på en hörna och 3–2 sattes med bara en minut kvar av matchen.

– Som väl är betyder resultatet ingenting för då hade jag varit "lack", säger tränaren till nt.se om att laget tappade ledningen.

– Vi mötte alltså ett tjeckiskt lag som spelade Europa League i höstas och hade sitt starkaste lag medan vi spelade med ett lag som är lite mer orutinerat. Bortsett från de första 10–15 minuterna där vi hare lite för mycket respekt så stod vi ändå upp ganska bra, fortaätter han.