Lippi försvarar Ronaldo: ”Domaren hallucinerade”

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Ronaldo kommer sannolikt inte att stängas av mot Manchester United.

Det uppger flera internationella medier – samtidigt som den assisterande domaren, som tog beslutet att visa ut portugisen, kritiseras hårt.

– Han fick rött kort för att en person hallucinerade, säger Marcello Lippi.

Torka tårarna, Cristiano Ronaldo.

Det mesta tyder på att Juventus-stjärnan bara kommer få en matchs avstängning i Champions League efter sitt röda kort mot Valencia.

Portugisen hamnade i bråk med Jeison Murillo i den första halvleken och blev, efter att ha tagit tag i sin motståndare hår, utvisad av den tyske domaren Felix Brych.

Ett domslut som ifrågasattes på flera håll och kanter.

– Cristiano och Juventus måste överklaga det här, sa Rio Ferdinand i BT Sports och tillade:

– Man ser känslorna i honom när han förstår att han kommer missa matchen på Old Trafford när han skulle komma tillbaka dit. Han vill ju bara spela fotboll, det ser man ju.

”Det vore absurt”

Nu rider även Marcello Lippi ut till Ronaldos försvar.

– Det röda kortet var på grund av att en person (straffområdesdomaren) hallucinerade, säger Italiens VM-guldcoach från 2006 till Tuttosport enligt Football-Italia.

Lipp vill nu införa VAR för att slippa se liknande beslut i fortsättningen.

– Du kan inte riskera att äventyra en match och, framför allt, en tävling med en sån händelse som kan resultera i en två matcher lång avstängning.

Lippi, som tränade Juventus i slutet på 90-talet och i början på 2000-talet, fortsätter:

– Nu måste Uefa komma ut och säga: ”Gentlemän, vi hade fel”. En avstängning vore absurd. Vi måste omedelbart införa VAR i Champions League.

En matchs avstängning att vänta

En matchs avstängning är ofrånkomlig efter ett direkt rött kort i Champions League. Därmed missar Ronaldo nästa gruppspelsmatch mot Young Boys den 2 oktober.

Däremot är det sannolikt att Uefas disciplinära utredning resulterar i att 33-åringen kommer få spela i de nästkommande mötena mot Manchester United.

Något som källor uppger för bland annat ESPN och The Guardian.

Juventus gästar Old Trafford den 23 oktober innan ”Den gamla damen” tar emot Manchester United på hemmaplan i den efterföljande gruppspelsmatchen den 7 november.

1 av 3 | Foto: SERGIO PEREZ / X00213
De har vunnit Champions League på 2010-talet 00:58

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad: