Men Steven Gerrard gjorde bort sig – en miss som kan bli kostsam i titeljakten mot Chelsea.

– Det finns ingen anledning att skylla på honom, säger Liverpool-managern Brendan Rodgers till BBC.

Liverpools mittfältsikon, Steven Gerrard, grät efter vinsten mot Manchester City och skrek: ”Nu jävlar släpper vi inte taget”.

Men för hans del var det precis det som hände i titelmatchen mot Chelsea.

”Det blir oerhört olyckligt”

På stopptid i första halvlek fick Gerrard bollen som siste man. Han tog emot den, halkade till och föll. Det gjorde att Demba Ba kunde sätta fart mot mål och kyligt rulla in 1-0 till bortalaget.

– Jag sa till Steven att han är en viktig spelare för klubben, och att han har varit en starkt bidragande faktor till att vi är där vi är, säger Rodgers till BBC.

– Det finns ingen anledning att skylla på honom.

Liverpool hade haft det mesta av bollen i första halvlek och skapat flertalet chanser, och pressen fortsatte sedan i andra halvlek.

Chelsea spelade destruktivt, men hemmalaget fick aldrig in någon kvittering. I stället gjorde Willian 2-0 på stopptid. José Mourinho firade stort på Anfield efter det andra målet.

Inte vunnit sedan 1990

Senast Liverpool vann ligan var 1989/90 - klubben jagar en efterlängtad titel. Efter Chelseas vinst skiljer det bara två poäng mellan lagen, med två omgångar kvar av ligan.

Liverpool möter Crystal Palace och Newcastle. För Chelsea väntar Norwich och Cardiff.