Balotelli byttes ut – och grät på bänken

Uppdaterad 2018-08-10 | Publicerad 2014-02-08

Seedorfs första förlust – Napoli bröt trenden

Tvåmålsskytten Gonzalo Higuain var den stora matchhjälten i Napolis 3–1-seger mot Milan.

Men en viss Mario Balotelli – mållös och utbytt – får rubrikerna.

Stjärnan grät öppet på bänken.

Milan fick en drömstart i bortamötet med Napoli.

Redan efter drygt sju minuter knorrade nyförvärvet Adel Taarabt – som gjorde sin första match i rödsvart – in ledningsmålet på San Paolo-stadion.

Men sedan var det inte mycket som stämde för gästerna.

Gökhan Inler kvitterade kort därefter, och i den andra halvleken såg Gonzalo Higuain till att avgöra matchen på egen hand.

Argentinaren, som värvades från Real Madrid i somras, satte både 2-1 och slutresultatet 3–1 – och gav därmed nye Milan-tränaren Clarence Seedorf första förlusten.

”En känslomänniska”

Mario Balotelli, Seedorfs anfallsstjärna, hade en tung afton och lyckades inte förlänga sin målsvit på fyra raka matcher.

I stället blev han utbytt mot Giampaolo Pazzini i den 73:e minuten när laget jagade en kvittering – och grät öppet på bänken. Exakt varför är ännu oklart.

– Det kan bli sådana känsloyttringar ibland. Jag ser ingenting onormalt med det. Jag har varit med om det själv, säger Seedorf till Mediaset.

– Mario bryr sig verkligen om Milan och vill göra bra ifrån sig. Han är en känslomänniska, säger lagkamraten Ignazio Abate.

Milan är tia i Serie A-tabellen och har nu 18 poäng upp till Napoli på den tredje och sista Champions League-platsen.