Sju raka vinster i Premier League och tio totalt.

Arsenal slog Leicester med 3–1 efter stor uppvisning av Mesut Özil.

– Han har förmågan att göra allt, hyllar Shkodran Mustafi sin tyske lagkamrat i Sky Sports.

Arsenal FC

I lagets senaste match mot Fulham gjorde både Aubameyang och Lacazette två mål vardera – men Unai Emery valde att peta den förstnämnda ur startelvan mot Leicester City.

29-åringen byttes i stället in efter en timme och blev matchhjälte.

Men det var Leicester som tog ledningen i matchen. Vänsterbacken Ben Chilwell löpte sig fri på kanten och såg sitt inlägg styras i mål via Hector Bellerin.

Spanjoren såg uppgiven ut – men skulle snart få sin revansch.

Precis innan halvtid spelade Mesut Özil ut bollen på kanten till just Bellerin som slog tillbaka ett direktinlägg till tysken. Özil avslutade på ett tillslag och kvitteringen studsade in via Kasper Schmeichels högra stolpe.

Emerys byten gav omedelbar effekt

Efter en timme gjorde Unai Emery ett dubbelbyte i sin jakt på ledningen och bytte in Pierre-Emerick Aubameyang och Matteo Guendouzi.

Det gav omedelbar effekt.

Knappt en minut efter bytet hittade Özil in till Bellerin med en genomskärare och högerbacken spelade in bollen till Aubameyang på andra sidan straffområdet. Anfallaren kunde enkelt styra in bollen i mål.

Men ett mål var inte nog för 29-åringen som bara tre minuter senare fastställde slutresultatet till 3–1 efter ett vackert kombinationsspel. Mesut Özil väggade sig in i straffområdet och serverade sedan bollen till Aubameyang som fullbordade drömmålet genom att peta in bollen bakom en chanslös Schmeichel.

– Vi är glada eftersom vi utvecklas. Vi behöver spela organiserat men också med hjärtat. Vi börjar att spela med hjärtat, säger Arsenal-tränaren Unai Emery till Sky Sports.

Stående ovationer för Özil

Mesut Özil, som med sitt mål är den tysk som gjort flest mål i Premier League genom tiderna, 30 stycken, fick stående ovationer när han byttes ut mot Aaron Ramsay efter 80 minuter.

– Jag behöver inte berätta vilken duktig fotbollsspelare Mesut Özil är, han har visat det. När du ger honom chansen i sin favoritposition bakom anfallaren så har han förmågan att göra allt, säger Shkodran Mustafi till Sky Sports.

Segern är Arsenals sjunde raka i Premier League och den tionde raka om man räknar in cupspelen. Laget ligger fyra i Premier League medan Leicester är elva.