Publicerad 2019-07-13

Zlatans LA Galaxy föll tungt i morse.

Laget förlorade med 3–1 mot San Jose Earthquakes i ”The California Clásico”.

Svensken enda notering: Gult kort i 89:e minuten.

I natt ställdes Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy  mot delstatsrivalen San Jose Earthquakes. Ett möte som går under namnet ”The California Clásico”. Vinnande ur rivalmötet kom San Jose Earthquakes som till slut vann med 3–1.

Matchen började lovande för LA Galaxy när de tog ledningen i den andra minuten genom Rolf Feltscher. Men efter det var det motståndarna som styrde och ställde hela matchen.

Frustrerad och varnad

Zlatan lyckades inte sätta sin prägel på matchen. En märkbart frustrerad 37-åring blev varnad i den 89:e minuten efter att ha rivit ner en motståndare i jakten på en reducering.

Zlatan lämnade arenan efter matchen utan att prata med pressen. Men Galaxys tränare var allt annat än nöjd.

– Jag tycker vi gör en dålig match i dag. Allt vi pratade om under veckan att vi skulle göra gjorde vi bara i de första 15–20 minuterna. Sen var det bara San Joses match”, säger Guillermo Barros Schelotto till LA Times.

3–1-förlusten innebär andra raka förlusten i just detta möte inom 14 dagar. För exakt två veckor sedan möttes lagen och då två vann San Jose Earthquakes med 3–0.