Degerfors jumbo efter tung smäll

Publicerad 2016-05-28

Peter Samuelsson.

Anrika Degerfors har åkt på smäll efter smäll i superettan i vår.

Lördagens knock, 0–3, levererad av Assyriska hemma på Stora Valla innebar att Degerfors åkte ner på jumboplatsen efter tio spelade matcher.

Assyriska inledde starkast och utdelningen kom redan i femte minuten då Mattias Genc fick en perfekt passning och satte 1–0. Degerfors hade mycket svårt att skapa bra målchanser och hade bara ett skott på mål i första halvlek, skriver Karlskoga Tidning. I stället gjorde Mamadou Wage 2–0. I början av andra halvlek avgjordes matchen, då Degerfors mittback Andreas Holmberg orsakade en straff som Mattias Genc gjorde 3–0 på.

Efter fem matcher utan seger kom trepoängaren för Varberg – och den kom mot topplaget Sirius, 1–0 hemma, efter mål av försvararen Pär Asp efter en hörna i 71:a minuten.

– Vi sliter hårt och hade övertag, en rättvis seger, sade Asp till TV4.

– Vi vet att det kommer tyngre perioder. Skönt att det lossnade, mot ett topplag också.

Dalkurd närmade sig topplagen efter en 2–0-seger över Frej hemma i Borlänge. Ahmed Awad och Predrag Randelovic satte målen som gav nykomlingen seger nummer fyra.

Ljungskile och Ängelholm kämpar kring de nedre strecken och delade på poängen efter 2–2. Ängelholms Ryan Finley både inledde och avslutade målskyttet i matchen.