Vilken kalldusch för de regerande mästarna.

Chelsea fick två man utvisade – och låg under med 0–3 före paus.

Burnley vann premiären och hemmalaget buades ut.

Nyckelspelare saknades och Antonio Conte var redan på förhand orolig för Chelseas säsong. De regerande Premier League-mästarnas tränare blev knappast lugnare efter katastrofstarten mot Burnley.

Blott 14 minuter in i matchen kastade sig Gary Cahill in med dobbarna före i en duell med bortalagets Steven Defour.

Rött kort – direkt

Mittbacken träffade belgarens ben – och domare Craig Pawson tvekade inte. Han halade omedelbart upp det röda kortet och Chelsea får därmed spela vidare med en man mindre.

– Det var det avgörande ögonblicket i matchen. Att spela med tio man, och sen nio man, är inte enkelt. Men jag vill inte kommentera domarens insats, säger tränaren Antonio Conte till BBC.

Det blev bara värre för Chelsea. Burnleys högerback Matthew Lowton piskade in ett rappt inlägg i straffområdet. Centertanken Sam Vokes var omarkerad och skarvade in 1–0 till Burnley förbi målvakten Thibaut Courtois.

Vackert av Ward

I den 39:e minuten utökade Burnley ledningen. Stephen Ward väggspelade med en lagkamrat – löpte fint bakom Chelseas backlinje – bröstade med sig bollen och dunkade vackert in 2–0 bakom Courtois.

Och förnedringen bara fortsatte. I den 43:e minuten kunde en fristående Sam Vokes vältajmat nicka in 3–0 (!) till Burnley.

I den 69:e minuten reducerade hemmalaget. Inbytte nyförvärvet Alvaro Morata, som redan fått kritik i brittiska medier, stod för en fin slängnick på Willians inlägg.

Blott andra gången som mästarna förlorar

Men med nio minuter kvar att spela drog Francesc Fabregas på sig sitt andra gula kort – och fick likt Cahill vandra av planen. Chelsea lyckades visserligen reducera ytterligare en gång sedan Morata skicklig skarvat fram bollen till David Luiz som krutade in 2–3, men premiären slutade med ett nederlag. Det här är blott andra gången sedan Premier League-starten 1992 som mästarna inleder med en förlust.

– Det är ett enormt resultat för oss. Det snackades mycket om vår bortaform förra säsongen. Vi visste att det skulle bli tufft här men vi borrade ner huvudena och presterade verkligen, säger Burnleys Sam Vokes.

Klassiska Huddersfield, som varit utanför den engelska högstaligan sedan mitten av 70-talet, fick en succéstart i Premier League. Hajpade nyförvärvet Steve Mounie noterades för två fullträffar när Crystal Palace avfärdades med 3–0 på bortaplan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se