Första Zlatanmålet när Milan slog Cagliari

Publicerad 2020-01-11

Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt första mål för Milan.

I minut 65 satte svensken slutresultatsdefinierande 0–2 för sitt ”Rossoneri” borta mot Cagliari.

Något som innebär att han nu gjort mål i fyra raka decennier av professionell fotboll.

När Milan ställdes borta mot Cagliari under lördagen så gjorde Zlatan Ibrahimovic sin första match från start sedan återkomsten till Serie A och AC Milan.

I den 64:e minuten gjorde han också sitt första mål.

Efter en passning snett inåt bakåt från Theo Hernandez så slog den 38-årige svensken, som hittat fri yta i straffområdet, till på ett tillslag.

Avslutet med vänsterfoten var lågt, välplacerat och otagbart för Cagliaris svenske målvakt Robin Olsen.

– Det är viktigt för en anfallare att få göra mål. Men det viktigaste är att jag känner att jag är i form, då kommer också målen. Jag missade en del i början och måste spela för att hitta tillbaka till formen, säger Ibrahimovic till Sky efter matchen.

Han firade sitt mål med att, på pantenterat manér, stillastående sträcka ut armarna och ta emot fansens jubel.

– Jag lovade San Siro detta. Jag har alltid firat så här. Det får mig att känna mig levande, säger svensken.

Fyra decennier av Zlatanmål

Målet innebär att Zlatan Ibrahimovic nu gjort mål i fyra raka decennier.

Hans första mål i professionella sammanhang gjordes för Malmö FF mot Västra Frölunda 30 oktober 1999.

Målet innebar, förutom den statistiska anekdoten, också en utökad ledning för Milan, som tidigare i den andra halvleken tagit ledningen genom Ibrahimovics unge anfallskollega Rafa Leao. Den portugisiske anfallarens avslut överlistade Olsen via en styrning på en olycklig Cagliarihäl.

Med knappt tio minuter kvar kunde Ibrahimovic blivit tvåmålsskytt också. Men hans avslut i nät vinkades bort (korrekt) för offside.

Därmed blev svenskens 0–2 mål också matchens sista.

Segern var Milans första sedan 8 december mot Bologna (3–2). Det var också den första matchen sedan dess, efter tre raka utan, där Milan gjorde mål.

Spelade hela matchen

Även om det dröjde ett tag tills målet kom i matchen så hade Ibrahimovic tidigt i matchen visat sin närvaro på planen.

Det hade gått drygt tio sekunder från första avsparken innan svensken, i en luftduell, golvade en Cagliarispelare med sitt knä.

Och trots 38 års ålder spelade Zlatan hela matchen.

– Min ålder är inget problem. Hjärnan är densamma, det är bara för fysiken att hänga med, säger veteranen.