Calvin Stengs.

Lagets skyttekung inte registrerad.

180 mållösa minuter senare är Häcken utslaget ur Europa League-kvalet.

– Risk att vi bara lärt oss av det administrativa i Europa, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Häckens amatörmiss att glömma bort sin främste målskytt Alexander Jeremejeff, sju mål i allsvenskan, vid registreringen av spelare i Europa League gjorde att Göteborgslaget blev nollat av AZ Alkmaar som vann dubbelmötet med totalt 3–0.

– Det är en jättebesvikelse att vi åker ut idag, vi släntrar i allsvenska tabellen utifrån där vi vill vara, en jättestor brytpunkt för oss. Vi är i brygga utifrån allting, säger Häckens tränare Andreas Alm.

Till returen på Bravida Arena kom lagen med ett likaläge – men precis före paus tvingade nederländarna de svartgulrandiga att sätta minst två mål för att kunna gå vidare till den tredje kvalomgången. Oussama Idrissi hittade en djupledslöpande Myron Boadu – 18-åringen rann igenom försvaret och placerade tryggt in 1–0 till gästerna.

Boadu bakom alla mål

Sedan strax efter halvtidsvilan kom nästa tungt vägande bortamål – anfallaren Boadu agerade framspelare denna gång när Calvin Stengs satte 2–0 efter slött försvarsspel av Häcken i straffområdet.

Om hoppet att vända fanns då försvann det helt i den 67:e minuten – Boadu inblandad på nytt när han tog sig fram på högerkanten och spelade in centralt till Oussama Idrissi som från nära håll petade in AZ:s tredje mål i matchen.

3–0 till Alkmaar som i tredje kvalomgången ställs mot ukrainska Mariupol. För Häcken är Europaäventyret över för den här säsongen.

– Förra året kände jag att vi lärde oss något i Europa. I år finns det risk att vi bara lärt oss av det administrativa i Europa, säger tränare Alm.