Milan vände i kaosmatchen – fyra röda kort

Publicerad 2019-10-05

En Pepe Reina-tavla såg ut att ha försatt ett krislag i en ännu djupare kris.

Men Milan vände i Genua och vann med 2–1 – Bland annat tack vare en omdiskuterad straffsituation i en kaotisk Serie A-tillställning med fyra (!) röda kort.

Klassiska AC Milan, under nye tränaren Marco Giampaolo, har inlett Serie A-säsongen svajigt med fyra förluster på de sex inledande matcherna.

Och det började inte direkt väl i bortamötet mot ett annat krislag, nästjumbon Genoa.

Till att börja med så tvingades Milanoklubben att undvara ordinarie målvakten Gianluigi Donnarumma, efter att denne drabbats av magsjuka.

In i stället kom Pepe Reina – som gick att lasta för Genoas 1–0-mål i slutet av den första halvleken. Den spanske, före detta Liverpool-målvakten tappade in en frispark från Lasse Schöne.

Där och då såg tränare Giampaolos dagar ut att vara särdeles räknade.

Protester efter rött

Men bortalaget skulle vända.

Theo Hernandez, efter en snabbt slagen frispark, hittade kvitteringen ur snäv vinkel i inledningen av andra halvlek.

Bara fem minuter efter det så skulle domaren springa ut för en längre VAR-konferens efter en misstänkt handssituation i Genoastraffområdet.

Straff blev det – men inte bara det.

Davide Biraschi fick direkt rött kort för ”avsiktlig hands” – vilket fick kraftiga hemmaprotester som följd. Franck Kessie kunde likväl hålla sig kall från elvameterspunkten och placera in 2–1 för Milan.

Reina – från skurk till hjälte

Dramat? Det var inte slut för det.

Davide Calabria fick ett andra gult med drygt tio minuter kvar och jämställde antalet spelare på banan.

Och på övertid skulle Genoa också få en straff, efter en lång VAR-granskning, efter att målvakten Reina bedömdes ha fällt en hemmaspelare. Men Lasse Schöne, som hade chansen att bli tvåmålsskytt, fick se sin straff räddas.

Som om matchen i sig inte var kaotisk nog fick både Genoa (Riccardo Saponara) och Milan (Samu Castillejo) spelare på bänken som fick se röda kort.