Sirius mot nytt allsvenskt kontrakt efter vändningen mot BP

Publicerad 2023-10-21

UPPSALA. Sirius tog ett gigantiskt steg mot säkrat allsvenskt kontrakt efter vändningen mot BP - och femte segern i rad.

Stor matchvinnare blev Tobias Carlsson med sitt 3–2-mål, på en intränad frisparksvariant.

– Jag är otroligt glad och det är mycket känslor just nu, säger tränaren Christer Mattiasson.

Efter att Degerfors förlorat mot Kalmar FF under lördagseftermiddagen hade Sirius chansen att öka avståndet ner till bottenlagen ytterligare.

Men då krävdes seger mot BP, som låg på kvalplats med fem poäng upp till hemmalaget. Det började dock inget vidare för Sirius. BP tog kommandot direkt och gjorde också 1–0 genom Ludvig Fritzson som nickade in 1–0 i den 20:e minuten.

BP fick Sögaard utvisad

Men i den 34:e minuten fick hemmalaget straff då Amadeus Sögaard drog ner en motståndare och åkte på sitt andra gula kort. Tashreeq Matthews satte straffen till 1–1 och BP var därmed en man mindre.

2–1 kom också tidigt i en andra halvleken då Wessam Abou Ali dunkade upp ledningsmålet i nättaket. Där och då såg det ut som om Sirius skulle ta tre väldigt bekväma poäng.

Sju poängs avstånd mellan lagen

Men Zeidane Inoussa kvitterade till 2–2 med en halvtimme kvar att spela, trots hårt tryck från hemmalaget.

Sirius skulle dock få sist ordet. Tobias Carlsson blev stor matchvinnare då han sköt in 3–2-målet i den 80:e minuten på en intränad frisparksvariant.

Därmed är nu avståndet ner till BP på kvalplats hela åtta poäng med tre omgångar kvar att spel och Sirius tog sig upp på en niondeplats i tabellen. Segern var också historisk då laget aldrig tidigare vunnit fem matcher i rad i allsvenskan.

Tränaren Christer Mattiasson är mycket nöjd efter segern.

– Jag är glad att vi har fem raka segrar och det är mycket känslor just nu. Det är kaos hos oss på slutet efter att vi gjort 3–2, men vi har marginalerna med oss och vinner, säger han.

Ni har åtta poäng ner till BP på kval och bättre målskillnad. Är det klart att ni stannar i allsvenskan nu?

– Absolut inte, men det börjar närma sig efter att vi vunnit fem finaler. Just nu är vi väldigt glada att vi har åtta poäng ner.

Vad kände du på slutet när du sprang in på planen och gjorde en segergest mot supportrarna?

– Det var mycket känslor. Vi har legat där nere längre och axlarna har åkt ner och vi har haft en tung säsong. Men jag är väldigt nöjd att vi vann mot BP, som jag tror kommer hålla sig kvar som de spelar just nu.