Publicerad 2018-04-15

John Guidetti hade inte gjort mål på snart tre månader.

Men i ligamötet mot Eibar bröt svensken äntligen måltorkan.

Framspelad av Ruben Sobrino gjorde Guidetti matchens enda mål.

John Guidetti hade svårt att få speltid i Celta Vigo och lånades därför ut till Alaves i slutet av förra året. I Alaves har svensken fått betydligt mer speltid och ett stort förtroende av tränare Fernandez Antuna Abelardo. Men trots mycket speltid har Guidetti haft det tungt med målskyttet. Han gjorde mål i bortamötet mot Barcelona den 28 januari men efter det har svensken gått mållös. Fram tills nu.

Målskytt på sin födelsedag

Dagen till ära fyller Guidetti 26 år. Och det firade han på bästa sätt. För i ligamötet med Eibar behövde svensken inte många minuter på sig att öppna målskyttet. Anfallskollegan Ruben Sobrino kom runt längs vänsterkanten, serverade John Guidetti som tog emot och placerade in 1–0 till gästerna redan efter fyra minuters spel. Otagbart för Marko Dmitrovic i Eibar-målet. Målet var Guidettis andra mål i La liga den här säsongen och ett fint formbesked inför sommarens VM i Ryssland.

Guidettis mål i den fjärde minuten blev också matchens enda mål. Alaves seger innebär nu att man har hela tolv poäng ned till Deportivo La Coruna under nedflyttningsstrecket.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se