Dubbla målvaktstabbar när Wolves räddade kryss mot Newcastle

Publicerad 2019-02-11

Wolverhampton räddade ett kryss i slutminuterna hemma mot Newcastle efter dubbla målvaktstavlor.

Först en jättetavla av hemmamålvakten Rui Patricio.

Sedan ännu en tavla i matchens sista sekunder av Newcastlemålvakten Martin Dubravka.

Bottenlaget Newcastle var under måndagskvällen ytterst nära att slå sjundeplacerade Wolverhampton. Mycket till hjälp från hemmalagets passiva försvarsspel och ett märkligt ingripande från Wolverhamptons målvakt Rui Patricio.

Dryga tio minuter in i den andra halvleken tappade hemmaförsvaret markeringen på Newcastlespelaren och tidigare Arsenaltalangen Isaac Hayden. 23-åringen fick en djupledspassning och blev fristående till höger om målområdet och slog till.

Tveksamma målvaktsingripanden

Skottet var inget utöver det vanliga och såg ut att plockas enkelt av hemmamålvakten. Men Rui Patricio la sig alldeles för tidigt mot den bortre stolpen och styrde skottet, som gick rakt på mål, in i den främre burgaveln.

Trots att Wolverhampton jagade efter ett kvitteringsmål lyckades laget inte skapa någon större farlighet och matchen såg ut att sluta 1–0 i bortalaget Newcastles favör.

Men i matchens absoluta slutskede kom ett högt inspel från högerkanten som bortalagets målvakt Martin Dubravka skulle plocka ner enkelt. Bollen smet dock mellan målvaktens händer och Wolverhamptonbacken Willy Boly kunde enkelt nicka in bollen i duell med målvakten.