Drömstart för Solskjaer

Historiskt målkalas i norrmannens debut

Publicerad 2018-12-22

Ole Gunnar Solskjaer gjorde sin första match som tränare för Manchester United.

Och han fick en drömstart. Laget körde över Cardiff på bortaplan och vann med hela 1–5.

– Det är jag som får berömmet – men det är spelarna som förtjänar det, säger Solskjaer efter matchen.

Det har stormat kring Manchester United den senaste veckan.

Efter den tunga förlusten mot Liverpool kom beskedet att José Mourinho fick sparken.

Ersättare blev norrmannen och förre United-spelaren Ole Gunnar Solskjaer.

Och han fick jubla direkt.

Mål efter bara tre minuter

Manchester United körde över Cardiff fullständigt på bortaplan och vann med hela 1–5.

Startskottet för målkalaset gick redan i den tredje minuten då Marcus Rashford bombade in ledningsmålet på frispark. Kvarten senare utökade Ander Herrera ledningen med ett långskott som touchade en hemmaförsvarare innan bollen landade i nät.

Cardiff hann med att reducera på straff genom Victor Camarasa, men särskilt spännande blev det inte.

Dödade matchen tidigt

Strax före pausvilan drygade Anthony Martial ut ledningen efter ett vackert kombinationsspel och den andra halvleken hann bara bli tolv minuter gammal innan Jesse Lingard fick en knuff i ryggen och tilldömdes straff.

Lingard tog själv hand om straffen och 1–4 var ett faktum.

26-åringen hann även med att fullborda överkörningen när han satte 1–5 efter fin passning från Pogba i den 89:e minuten.

Vid sidlinjen stod Ole-Gunnar Solskjaer och log.

Och han hade sina anledningar. Förutom de tre poängen var målkalaset dessutom historiskt. Det var första gången sedan Sir Alex Fergussons avskedsmatch (5–5 mot West Bromwich 2013) som Manchester United gjorde fem mål i en och samma match.

– Jag är stolt. Och glad för supportrarnas skull. Det är en lång väg tillbaka till Manchester, så nu kan de gotta sig, säger 45-åringen till VG efter matchen.

VG: Vilket var ditt huvudbudskap till spelarna inför matchen?

– Att gå ut och spela fotboll som när de gjorde när de var barn. Vi skulle spela offensivt och skapa chanser. De måste jobba hårdare än motståndarna. Då visar sig kvalitén de besitter.

Lindelöf spelade 90 minuter

Resten av matchen blev en transportsträcka för ”The Red Devils” och Solskjaer fick därmed en bra start på sitt nya jobb.

Victor Nilsson Lindelöf spelade 90 minuter i gästernas backlinje och stod för en stabil insats.

Segern gör att Manchester United går om Watford i tabellen och ligger på en sjätteplats, åtta poäng bakom Chelsea som har den sista Champions League-platsen.

Cardiff däremot, är fast förankrat i botten. Laget ligger på 17:e plats, två poäng före Burnley som ligger på nedflyttningsplats.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se