Owens show

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-12

Pånyttfödde anfallaren bakom allt när England krossade Ryssland

Efter en knackig start på EM-kvalet börjar Englands resa mot Schweiz/Österrike bli allt rakare.

I kväll besegrades Ryssland med 3–0 – efter två mål och en assist av Michael Owen.

Arkitekten bakom segern Michael Owen har fått en synnerligen lyckad comebakc i landslaget.

Ryssland var obesegrade och hade bara släppt in ett mål på åtta kvalmatcher före kvällens drabbning på Wembley. Men England – och framför allt pånyttfödde Michael Owen – struntade i det.

Anfallaren norpade åt sig bollen vid en tilltrasslad situation i straffområdet och placerade in 1–0 via stolpen redan efter fem minuter. Efter en halvtimme höll han sig framme igen och dunkade in 2–0 i nättaket efter att anfallskollegan Emile Heskey skarvat fram bollen.

Ryssland hade inte mycket att hämta och med sex minuter kvar hängde oväntat mittbacken Rio Ferdinand med upp i offensiven och satte 3–0 efter att ha fintat (!) bort en rysk försvarare.

Framspelare? Michael Owen, såklart. Den pånyttfödde anfallaren som ser ut att skjuta England till EM-slutspelet. När han byttes ut på stopptid hyllades han av publiken med stående ovationer.