Lindelöf från start i Uniteds premiärseger

Uppdaterad 2018-08-11 | Publicerad 2018-08-10

Premiär i Premier League.

Då vann Manchester United med 2–1 – efter mål av Paul Pogba och otursföljde Luke Shaw.

– Vi visste att vi borde starta Premier League med en vinst och det gjorde vi, säger Pogba efter matchen.

Årets Premier League-säsong rivstartade under fredagskvällen när fjolårstvåan Manchester United tog emot Leicester på Old Trafford.

Blott en dryg minut in i matchen sköt Alexis Sanchez bollen på ex-Djurgårdaren Daniel Amarteys hand – och domaren dömde straff.

Franske VM-hjälten Paul Pogba, för kvällen lagkapten, var iskall från straffpunkten och satte ledningsmålet till höger, otagbart för Kasper Schmeichel i ”The Foxes” mål.

– Vi har ingen första straffskytt. Det bestäms av hur det känns på planen. Jag bestämde mig för att ta den i dag, men jag kan ge den till Alexis (Sanchéz) nästa match lika gärna, säger Pogba till Sky efter matchen.

Revanschen

Hemmalaget försvarade sig sedan föredömligt och blåklädda Leicester hade svårt att skapa några farliga chanser.

I den 82:a minuten kunde sedan den utskällde och skadedrabbade Luke Shaw sätta 2–0 efter en individuell prestation – framspelad av Juan Mata.

Blev drama efter Vardys reducering

Då kändes hemmasegern drypsäker – men Jamie Vardy såg till att skapa spänning i matchen när han reducerade på tilläggstid.

Bortalaget lyckades sedan vaska fram en hörna i matchens sista skälvande minuter – och Kasper Schmeichel tog klivet upp i straffområdet. Målvakten fick huvudet på bollen, men styrde nicken utanför.

Manchester United vann matchen med 2–1 och fick en drömstart på årets säsong.

– Det var en svår match och det kändes tungt i benen efter en lång sommar. Men vi vann och det var det viktigaste. Vi visste att vi borde vinna premiären och det gjorde vi, säger Pogba.

Lindelöf spelade hela matchen

I mittförsvaret spelade Victor Nilsson Lindelöf 90 minuter tillsammans med ivorianen Eric Bailly.

Svensken fick relativt goda omdömen i engelsk press efter matchen.

”Tog tid att anpassa sig till tempot och Maddisons chans i första kom från hans och Shaws kant. Blev bättre i andra”, skriver Manchester Evening News och ger 24-åringen en sjua i betyg.

Daily Mirror ger Lindelöf sex av tio i betyg.

"Visserligen en aning benägen att begå misstag. Kan bli viktig”, lyder tidningens omdöme.

Manchester United slutade på andra plats i Premier League i fjol, men hade dock hela 19 poäng upp till segraren – värsta rivalen Manchester City. Leicester slutade nia.