Chelsea före Arsenal i Premier League-tabellen

Publicerad 2018-12-26

Först spelade Arsenal oavgjort borta mot Brighton.

Då tog rivalen Chelsea en tung seger mot Watford efter två mål av Eden Hazard.

– Jag vill bli en legendar som Frank Lampard, Didier Drogba och John Terry, säger Hazard, som nu har gjort över 100 mål för klubben.

Tidigare under Boxing Day vann Tottenham mot Bournemouth med klara siffrorna 5–0.

Det innebar att Spurs klev upp på en andra plats i Premier League-tabellen eftersom Manchester City samtidigt föll borta mot Leicester (1–2).

Därefter var det dags för lokalrivalerna från norra London, Arsenal, att kliva in i handlingen. Efter en krampaktig tillställning mot Brighton blev det till slut en poäng för Unai Emerys lag. Pierre-Emerick Aubameyang gjorde sitt 13:e mål för säsongen i 1–1-matchen och är återigen ensam skytteligaledare.

Hazard nådde tung milstolpe

Vid vinst skulle Chelsea gå om Arsenal i tabellen. Trots att mötet med Watford på Vicarage Road framstod som tufft på förhand blev det seger för Maurizio Sarris gäng. Eden Hazard drog in 1–0 i den första halvleken, men Watford kom snabbt tillbaka genom Roberto Pereyra.

I den andra halvleken tilldelades Eden Hazard straff efter att målvakten Ben Foster kommit galet in i en duell. Anfallaren förvaltade den till 2–1 på egen hand, ett resultat som sedan stod sig matchen ut. Dessutom är han nu den tionde spelaren att göra 100 eller fler mål för klubben.

– 101 mål med den här fantastiska klubben är något som jag aldrig kommer glömma, men fansen, ledarna och spelarna vill mer, säger Hazard.

– Jag vill göra fler mål för klubben för att sedan försöka bli en legendar som Frank Lampard, Didier Drogba och John Terry.

Det innebär att Chelsea, med halva säsongen spelad, innehar fjärdeplatsen i tabellen. Arsenal skuggar två poäng efter.