Zlatan blåst på straff

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-28

Blek svensk – och blekt Barça vann Supercupen

Barcelona vann Supercupfinalen. Och Zlatan Ibrahimovic bildade supertrio med Thierry Henry och Lionel Messi.

Men festen uteblev.

Och Zlatan blåstes på en straff.

Istället för Zlatans Ibrahimovic blev hans ersättare Pedro Rodriguez stor matchvinnare för Barcelona. I slutet av andra förlängningskvarten (0–0 efter full tid) växelspelade Pedro vackert med Leo Messi. Förspelet från Messi höll yppersta världsklass. Vilka förflyttningar - vilket slutpass! Pedro avslutade med att placera in bollen.

Ligagenrep

Först ett godkänt inhopp mot Manchester City (0–1), och sedan en hyllad insats från start i 3–0-segern mot Athletic Bilbao i spanska Supercup-finalen. Ikväll ligagenrepade Zlatan och Barcelona med Supercupfinal. Regerande Champions League-mästarna Barcelona vs Uefacup-vinnarna Sjachtar Donetsk i Monaco. Zlatan bildade kedja med Messi och Henry. Kunde det bli annat än sprakande fotbollspropaganda? Ja, tyvärr.

En fräckis

Det var först med en kvart kvar av ordinarie speltid som Barcelona blixtrade till. I 74:e minuten avlossade Messi en kanon med finess som Pyatov lyckades få fingrarna på. I andravågen svarade Henri för en riktig fräckis, med ett hårt skruvat skottinlägg från vänsterflanken som målvakten lyckades tippa till en hörna.

Strax därpå avancerade en för dagen ganska blek Zlatan in i straffområdet och gick på skott. Pyatov klarade. I efterhand går det att konstatera att svensken borde passat till Henry som hade ett bättre läge.

Inte klockren

En protesterande Zlatan blåstes på en straff i 78:e minuten när han fälldes av en Sjachtar-försvarare. Straffen var dock inte klockren från alla vinklar. Domaren friade.

I 81:a minuten byttes Zlatan ut mot Pedro Rodriguez.

– Han har sett lite tyngre ut idag än han gjorde mot Bilbao, konstaterade Viasats fotbollskommentator Bosse Petersson.

Första halvlek var en rejäl besvikelse för alla Barça-, och Zlatanfans. Barcelona kontrollerade händelserna och rullade boll. Mycket mer än så var det inte.

Ligadebut

På måndag gör en förhoppningsvis piggare Ibrahimovic debut i La Liga. 22.00 smäller det på Camp Nou. Sporting Gijon väntar. Och Zlatans första mål för Barcelona?