Efter insamlingen – buketten överlämnad till familjen Granqvist

avRobert Rosén

”Världens största blomma” har nu lämnats över till familjen Granqvist.

På lördagen mottog familjen en blomma på en och en halv meter och 18 stycken granplantor.

– Det blev respektfullt och väldigt vackert, säger Niklas Nordén som ligger bakom insamlingen.

Efter Sveriges seger i åttondelsfinalen fick den svenske supportern Niklas Nordén, 37, idén att samla ihop pengar till ”världens största blomma” till Andreas Granqvists fru Sofie, i samband med deras barns födsel.

Sedan insamlingen tagit ordentligt med fart, och passerat 45 000 kronor, fattades beslutet att merparten av pengarna ska gå till projektet ”Allas rätt till en gran”.

En blomma skulle dock likväl lämnas över och på lördagsförmiddagen begav sig 10–15 personer, som varit involverade i insamlingen, till Påarp för att lämna över gåvorna.

Foto: PRIVAT
Foto: PRIVAT

Hustrun kunde inte medverka

Då Niklas Nordén befinner sig i Portugal sköttes det hela istället av artisten Pidde P, som gjort låten ”Vi ska skicka våra grymma pappor till Moskva”, och hjälpt Niklas Nordén sedan insamlingen drog igång.

– Det har löst sig bra. Jag är väldigt nöjd måste jag säga. Pidde P har varit och lämnat över en rejäl blomma på en och en halv meter hemma hos föräldrarna till Andreas ute i Påarp där de bor. De fick en riktigt rejäl blomma och 18 granplantor som de lämnade över, säger Niklas Nordén när Sportbladet når honom på fredagsförmiddagen.

En som inte kunde närvara vid överlämningen var Andreas hustru Sofie Granqvist, som födde parets andra dotter under gårdagen.

– Tyvärr var inte Sofie med, men det har säkert sina naturliga förklaringar till det. Det var föräldrarna till Andreas och barnet Nova som tog emot blommorna. Det är lite svårt att flytta en, en och en halv-metersblomma så vi hade även gjort en mamma-/barnbukett som lämnades över. Om jag uppfattat det rätt var även Sofie med en liten stund via telefon.

– Enligt de som var där blev det respektfullt och väldigt vackert. Det blev väldigt bra och det var det jag ville åt när det blev det projekt som det blev.

Andreas Granqvist medverkade via telefon

Från Samara följde även Andreas Granqvist tillställningen hemma i Påarp.

– Andreas var med på facetime. Han var ganska taggad för Englandsmatchen.

Hur mycket pengar som gick åt på blomman, buketten och granplantorna är ännu inte sammanräknat. De kvarvarande pengarna från insamlingen kommer lämnas över på en hemkomstfest i Helsingborg.

När den tar plats är dock än så länge oklart, då det beror på hur länge VM-äventyret fortgår för Sverige och Andreas Granqvist.

– Det var dyrt. Jag trodde inte att blommor kunde vara så dyrt. De pengar som inte använts på blommor och arrangemang kommer sättas in på granengrejen. Det är 30 000 i runda slängar men vissa swishar fortfarande, så jag ska räkna ut hur mycket det blir i slutändan. Jag ska redogöra för varenda krona.


Glöm inte följa Sportbladet på Instagram!

ARTIKELN HANDLAR OM