Italiens straff fick slås om efter firandet

Publicerad 2019-06-14

Målvakten Sydney Schneider räddade Italiens straff – då kom beskedet att den skulle slås om.

Efter kallduschen körde Italien över Jamaica.

Italien skrällde i VM-premiären mot Australien och tog tre poäng efter att ha vänt matchen. Mot Jamaica fick de chansen att ta ledningen efter tio spelade minuter när domaren dömde straff efter VAR-granskning.

Men Sydney Schneider gick åt rätt håll och räddade Cristina Girellis straff.

Bytte hörn

Jamaica firade vilt efter räddningen, men efter en stund stod det dock klart att straffen skulle slås om efter att Jamaicas målvakt slängt sig för tidigt.

De nya reglerna säger att målvakterna måste ha minst en fot, inte längre båda, på mållinjen vid straffar vilket gjorde att Schneider också varnades. När Girelli fick chansen igen gjorde hon inget misstag och satte den i det andra hörnet.

I den 25:e minuten ökade Girelli på till 2–0. Direkt efter paus fullbordade italienskan sitt hattrick. Innan matchen var slut satte Aurora Galli både 4–0 och 5–0.