Linnér självkritisk: ”Hade en sämre dag”

avIbraheem Alsalman

FOTBOLL

En någorlunda nykomponerad backlinje den här säsongen.

Men det är inte det som är orsaken till AIK:s skakiga inledning, enligt Oscar Linnér.

– Karol (Mets) och Robin Jansson är ganska lika i spelstilen. Båda spelar tufft och respektlöst, säger målvakten.

När AIK vann guldet förra säsongen släppte de in 16 mål på 30 matcher.

I år har de släppt in sex mål på sex matcher, varav tre senast mot Blåvitt.

”Gnaget” tappade Alexander Milosevic till Nottingham Forest – samtidigt valde Robin Jansson att flytta till USA och Orlando City. Den här säsongen hämtade AIK in Karol Mets för att bilda mittbackspar tillsammans med Per Karlsson.

Linnér är självkritisk

– Förra året hade vi jättebra samspel och jag tycker att vi har haft det i år också. Trots allt hade vi bara släppt in tre mål fram till Göteborgmatchen, säger Linnér och fortsätter:

– Förra matchen ska inte sätta en prägel tycker jag. Visst, försvarspelarna hade kanske inte sin bästa dag men det hade jag inte heller. Det var jag som hade en sämre dag. Det är inget som de ska lastas för. En sådan match kan hända även de bästa. Manchester United och Barcelona åker även de på tunga förluster.

”Det är nystart”

Hur skulle du jämföra Mets och Jansson?

– Båda spelar riktigt tufft och respektlöst, dessutom har de riktigt bra spelarfötter. Jansson gjorde det fantastiskt och jag tycker att Mets har börjat bra också. Han har bra förutsättningar till att göra det minst lika bra som Robin gjorde, säger målvakten.

22-åringen säger att det är otroligt viktigt att hitta ett samarbete med backlinjen – speciellt om den är ny.

– Vi har varit väldigt skickliga med det förra året. Det är nystart när man får en ny backlinje framför sig. Men återigen, bara för att det inte funkade under förra matchen så betyder inte det att det inte kommer funka. Blåvittmatchen får inte sätta en sådan stor prägel, säger Oscar Linnér.