Oron i Miami: Lionel Messi utgick skadad

Publicerad 2023-09-21

Lionel Messi var tillbaka i Inter Miami efter VM-kvalet med Argentina.

Det blev seger med 4–0 mot Toronto i Florida, men den 36-årige anfallaren utgick skadad redan i den 37:e minuten.

– Det finns ingen chans att han kan spela nästa match, säger lagets argentinske huvudtränare Gerardo ”Tata” Martino.

Det var mardrömsminuter för Inter Miami i MLS, i 35:e minuten utgick Jordi Alba och i den 37:e minuten lämnade Lionel Messi.

De båda stjärnorna byttes ut vid ställningen 0–0, men Inter Miami kunde ändå vinna mot avhängda tabelljumbon Toronto FC med 4–0.

– Vi får ta det dag för dag, de får undersökas vidare och vi får diskutera med dem. Det hade med tidigare bekymmer att göra, de är slitna, säger Tata Martino.

Helt klart är att den argentinske VM-hjälten missar derbyt borta mot topplaget Orlando City på söndagskvällen amerikansk tid.

Finländaren och tidigare AIK-spelaren Robert Taylor som bytte av Lionel Messi gjorde 2–0 och 4–0, spelade fram till 3–0 samt blev utsedd till matchens spelare.

Kvalhjälte för landslaget

Lionel Messi har missat de två senaste matcherna med Inter Miami.

Han spelade och gjorde målet när Argentina vann med 1–0 mot Ecuador på Estadio Monumental i Buenos Aires.

Sedan var han helt vid sidan om när Bolivia besegrades med 3–0 i Le Paz.

På onsdag i nästa vecka spelar Inter Miami också final i US Open Cup mot Houston Dynamo hemma i Fort Lauderdale.

Lionel Messi har tagit Nordamerika med storm sedan han kom i somras, men nu kan lnter Miami tvingas klara sig utan ligans stora affischnamn.