Hammarby körde över Elfsborg

Imad Khalili tvåmålsskytt inför hemmapubliken

Uppdaterad 2019-07-23 | Publicerad 2019-07-22

Fyra mål på fyrtio minuter gav Hammarby tredje raka segern på tre matcher.

Efter att Kjartanson lämnat klubben fick Imad Khalili chansen. Anfallaren tog den på bästa sätt genom att ligga bakom tre av Hammarbys fem mål.

– Även om vi spelar dåligt gör vi fem mål. Det måste vara roligt att kolla på Hammarby, säger Imad Khalili.

När två av allsvenskans utpräglat bollförande lag drabbades samman på Tele 2 arena präglades inledningen av kamp och fysik. Elfsborgs Per Frick satte tonen genom att hårt och bestämt vinna två nickdueller de inledande två minuterna och redan efter fem spelade minuter hade båda lagen haft varsitt frisparksläge i bra läge. Elfsborgs gick utanför medan Hammarbys räddades av ett huvud i muren – Per Fricks.

Sedan började i alla fall ett lags spel tugga i gång.

För om det var en inledning av gruff och kamp var det klass och finess som låg bakom matchens första mål. Fem idel välavvägda passningar, från Bojanic på mitten ända till assisterande Tankovic. När Khalili väl fick bollen framför mål var det bara att sätta dit foten och göra 1-0 för Hammarby.

Khalili bakom tre mål

Ett förlösande mål för ett för dagen tillbakapressat Hammarby i allmänhet och en tidigare petad Khalili i synnerhet.

Samme Khalili låg sedan bakom frisparken som gav 2-0 och gjorde själv 3-0 med en elegant chip.

– Jag gillar att spela felvänd. I dag fungerade det superbra, säger Imad Khalili.

Innan matchuret hann upp till 40 minuter fick Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegard vittja nätmaskorna en fjärde gång. Denna gång efter att Muamer Tankovic prickskjutit in 4–0.

Tankovic med två assist

En händelserik första halvlek avslutades med att Per Frick återigen fick använda huvudet – den här gången genom att skalla in reduceringsmålet till 4–1.

Elfsborg skakade liv i matchen för några sekunder i andra halvlek när man ytterligare reducerade genom Jesper Karlsson – men Hammarby fortsatte pinna på och punkterade senare matchen genom Alexander Kacaniclic på en ny assist från Muamer Tankovic. 5–2 till Hammarby.

Inför mötet med Elfsborg ville Hammarbys tränare Stefan Billborn inte spekulera i om laget skulle kunna ta åtta raka segrar under juli och början på augustis lättare spelschema. Nu har man inlett de åtta matcherna med tre raka segrar.

– Även om vi spelar dåligt gör vi fem mål. Det händer grejer hela tiden. Det måste vara roligt att kolla på Hammarby, säger Imad Khalili.

Blir det åtta raka?

– Vi tar en match i taget. Vi får se. Nu har vi tagit tre raka, säger Khalili.

Khalili trivdes bra som spets mot Elfsborg och kan tänka sig att fortsätta spela längst fram.

– Det var kul att vara där och leverera direkt. Egentligen spelar det inte någon roll men jag har gjort 15 mål på en säsong där uppe tidigare, så lite näsa för det har man.