Då bjöd Tyskland och Spanien på stor underhållning.

1–1 innebär också att båda lagens imponerande sviter är intakta.

I princip varenda VM-nation spelar träningslandskamper den här helgen.

Två av VM:s största favoriter, tillika de två senaste världsmästarnationerna, Tyskland och Spanien möttes i Düsseldorf på fredagskvällen.

Lagen ställde upp med de bästa startelvorna de hade att tillgå och första halvlek var en av de mest välspelade och mest underhållande halvlekarna vi sett i en landskamp på länge.

Müller kvitterade

Spanien inledde bäst och tog en tidig ledning genom Rodrigo i den sjätte minuten.

Efter en halvtimme jämnade tyskarna, som Sverige ställs mot i VM-gruppspelet i juni, ut spelet och i den 35:e minuten pricksköt Thomas Müller in 1–1 från 20 minuter rakt framifrån sedan tyskarna rullat upp spanjorerna likt ett handbollslag.

I den andra halvleken sänktes kvaliteten en del sedan matchen blivit sönderryckt av alla de sedvanliga bytena i den här typen av matcher.

Costa i comeback

Men det saknades inte målchanser för det. Isco missade ett jätteläge från nära håll, eller kanske ska vi betona att Marc André ter Stegen gjorde en fin reflexräddning. Minuten senare tvingades David de Gea sträcka ut och rädda Ilkay Gündogans låga skott.

I den 65:e minuten nickade Mats Hummels en frispark i ribbans ovankant och tio minuter senare blockerade Jerome Boateng ett skott från Diego Costa, som just hade hoppat in i sin landslagscomeback efter att inte spelat sedan i juni, och plötsligt blev helt fri.

Matchen slutade 1–1 och det betyder att lagens imponerande sviter står sig: Tyskland har inte förlorat på 22 matcher och Spanien är obesegrat i 17.