Får inget nytt avtal – kan bli sommarens hetaste bosman

avDaniel Sörensen

Foto: BEN STANSALL / AFP
Aaron Ramsey ser ut att lämna Arsenal i sommar.

Efter elva år i Arsenal ser nu Aaron Ramsey, 27, ut att få lämna klubben i sommar.

Londonklubben erbjuder inte walesaren något nytt kontrakt och nu rycker flera av Europas största klubbar i mittfältaren.

2008 tog han steget från Cardiff City till Arsenal som 17-åring.

Men efter elva år i klubben – han har själv avgjort två av tre FA-cupfinaler som Londonlaget vunnit under 2010-talet – ser den walesiska landslagsmittfältaren ut att göra sin sista säsong på Emirates.

Tidigare under Premier League-säsongen ska hans agentfirma, Avid Sports & Entertainment Group, uttalat sig på sociala medier om spelarens framtid.

Det finns inget vi kan göra. Klubben har gjort sitt val. Livet går vidare. Han ville inte lämna, men nu finns det inget annat val”, skrev de på Twitter, innan inläggen senare raderades.

Har fått klara besked

– Förhoppningsvis berättar någon för mig varför de inte vill förlänga. Jag accepterar det om det finns en rimlig förklaring. När den rätta tiden kommer så får jag nog reda på det, men det har inte hänt ännu, har mittfältaren tidigare sagt till Evening Standard.

Nu kommer nya uppgifter, från brittiska Sky Sports, som uppger att Ramsey har fått det bekräftat av klubben att de väljer att inte förlänga hans kontrakt. Samtidigt ska han ha fått konkreta svar på sina frågor om varför avtalet inte förlängs.

Ramsey ska ha velat ha en löneökning (tjänar i dag 1 290 000 i veckan), som inte Arsenal ska vilja ge honom. Enligt Sky Sports handlar det om att klubben vill ”styra upp sin ekonomiska situation”.

Kommer att gå gratis

Mittfältaren – som har gjort 341 matcher 59 mål för ”Gunners” – drar nu till sig intresse från flera europeiska storklubbar.

Manchester United, Chelsea, Juventus och Bayern München ska alla visa intresse för Ramsey, som alltså går gratis som bosman under sommarfönstret.

Arsenal uppges inte tro att de kan få honom såld i januari och tycker att det är helt okej att han går gratis till sommaren.

ARTIKELN HANDLAR OM