Det dröjde över 800 dagar. Men till slut fick James Rodriguez dra på sig en hemmatröja på Santiago Bernabeu igen.

Någon seger fick dock varken han eller Real Madrid fira.

Gästande Valladolid fixade överraskande 1–1 i huvudstaden.

Men när det var dags för säsongens första hemmamatch mot Real Valladolid så var det allt annat än ett helt nytt ”Los Blancos” som ställde upp.

Eller ja, ett nygammalt namn fanns i alla fall med.

Stående ovationer

Efter två säsongers lånetid i Bayern München så tydde det mesta på att en återvändande James Rodriguez var på väg bort till någon annan destination i sommar.

Men under lördagen fanns han med i Zinedine Zidanes startelva. Något som innebar att colombianen startade för Real Madrid för första gången sedan 14 maj 2017 – det vill säga över 800 dagar sedan.

Det blev däremot ingen succéartad comeback i vitt för Rodriguez, vars 57 minuter på planen enbart resulterade i ett ex antal skott utanför mål. Likväl fick han stående ovationer från publiken för sin insats (och återkomst till laget) när han byttes ut.

Chockkvittering

Ovationer var det också i den 82:a minuten, när Karim Benzema vände på en femöring vid straffområdeslinjen – och borrade in 1–0 i målvakten Joel Masips vänstra hörn med ett oväntat avslut.

Någon trepoängare blev det trots det inte för storfavoriten.

För i minut 88 satte Valladolidanfallaren Sergi Guardiola påpassligt en chockartad kvittering.

Och som om inte det var nog för hemmalaget så gick målskytten Benzema ut skadad direkt efter bortamålet.