Stjärnsmällen – Norwich sänkte Manchester City

Uppdaterad 2019-09-15 | Publicerad 2019-09-14

Teemu Pukkis succé fortsätter.

Finländaren gjorde sitt sjätte mål i Premier League när Norwich chockade Manchester City och vann med 3–2.

– En otrolig seger, säger Pukki i tv-intervjun efteråt.

Att Norwich skulle kunna rå på Manchester City var det inte många som trodde. Men nykomlingen chockade regerande mästarna och tog en klar seger på hemmaplan.

Kenny McLean satte 1-0 i den 18:e minuten och tio minuter senare ökade Todd Cantwell på till 2-0 efter slarv i Cityförsvaret. Sergio Agüero tände hoppet för City i slutet av den första halvleken när han satte reduceringen.

Stod för jättetabbe

Men Norwich lät sig inte påverkas av målet. Teemu Pukki, som gjort supersuccé i Premier League, klev återigen fram och satte sitt sjätte mål på fem matcher efter att Nicolás Otamendi stått för en dundertabbe och gett bort bollen till hemmalaget.

Norwich stod emot Citys offensiv fram till den 88:e minuten när Rodri satte reduceringen till 3–2. Det blev ett nervöst slut för hemmafansen men City lyckades aldrig få in någon kvittering och åkte därmed på en blytung förlust.

Andra segern för säsongen

– En otrolig seger. Vi behövde den dessutom. Vi har spelat bra på sistone, men inte belönats med poäng för det. Att slå City hör till det bästa man kan uppleva, säger Pukki i tv-intervjun efteråt.

Poängtappet innebär att Liverpool leder Premier League hela fem poäng före City.

För Norwich var segern den andra för säsongen.